Mavesmerter og dårlig fordøjelse er noget forholdsvis mange accepterer at have. Afføring er ikke noget man snakker om. Men fakta er, at afføring siger rigtig meget om din krops tilstand. Man kan vænne sig til at have en månedlig omgang diaré. Man kan også vænne sig til at have ondt i maven, eller at være oppustet. Man kan endda vænne sig til, at der komme jag, nærmest krampe agtige smerter engang imellem. Man kan også vænne sig til at være forstoppet, og at der kan gå dage imellem at man kommer på toilet. Eller at det tager rigtig lang tid at være på toilet. Man kan vænne sig til det hele, fordi det er ikke “noget man snakker om”. Men hvorfor dog vænne sig til det, når du kan få det så meget bedre med et velfungerende tarmsystem?
Hvis du ignorere det, så deponerer kroppen det blot andetsteds
Jeg ved selv, hvad det betyder at have mavesmerter og en dårlig fordøjelse. Jeg har ignoreret det i årevis og levet fint med det, troede jeg. Men i virkeligheden skete der bare andre ting i min krop, fordi den hele tiden forsøgte at regulere sig. Eksem og allergier blev hverdag. Kroppen finder bare et andet sted at deponere “affaldet”.
Som Biodynamisk Kranio-Sakral terapeut søger jeg altid efter ressourcen i dig. Hvor har din krop mulighed for at arbejde? “Larmer” organerne så meget, at det er her jeg skal sætte ind, eller ligger der en blokering et andet sted i din krop? Så kan det sagtens være, at jeg også tager en anden “kasket” på og byder ind med nogle forslag til at supplere dit fordøjelsessystem med, idet jeg også er Heilpraktiker studerende. På den måde kommer du hurtigere i mål.
Menstruationsproblemer
Vi kvinder kender vores menstruation og cyklus. Vi kender symptomerne op til, hvor længe det varer. Smerterne forbundet hermed. Mængden af blod. Vi er måske irritable imens. For de fleste et månedligt “suk”, inden man så regulerer sig igen. Måske har man også her accepteret af have hovedpine eller migræne op til fordi “sådan havde min mor det også”. Javist, vi kan være disponeret for meget, men det betyder ikke, at vi skal kopierer dem og at det skal komme til udtryk.
Vi ved også, at er der perioder, hvor vi er meget presset, så kan det udskyde menstruationen, eller hvis vi taber os meget pga. spise-forstyrrelse og stress. Så menstruationen afhænger meget af vores hormonelle balance og dén kan vi påvirke. Igen kan jeg godt finde på at have to “kasketter” på under en konsultation, for det handler om at finde ind til dét, der skaber ubalancen i dig. Du behøver nemlig ikke at have smerter eller kraftige menstruationer.
Har du børn med ovennævnte problemer, så læs mere her.
Hvis du gerne vil vide, hvordan en behandling kan foregå, så læs mere her.